Udbydere af mobilt bredbånd

De bedste mobile bredbånd udbydere

Mobilt bredbånd har vundet kraftigt frem på markedet de senere år, og med god grund. Det er nemlig en fiks løsning, som passer til mange forskellige typer af mennesker – både familier, par og studerende.

I Danmark er der efterhånden en del udbydere af mobilt bredbånd. Nogle er bedre end andre. Og nogle udbydere hoppede tidligt med på vognen, da det åbenbart kunne se, hvilken vej tendensen gik i. Der er faktisk visse udbydere, som kun tilbyder mobilt bredbånd, simpelthen fordi de mener, det er vejen frem, og at det mobile har (eller meget snart vil) erstattet traditionelt bredbånd.

Hvad det er korrekt eller ej, er ikke et spørgsmål, vi vil forsøge at besvare her. Vi vil blot konstatere, at mobilt bredbånd ikke blot er kommet for at blive, men også vinder frem i popularitet.

Derfor er der især tre udbydere, som vi vil præsentere dig for. Vi sammenligner deres fordele og ulemper og holder dem op mod hinanden, så du kan tage et informeret valg om, hvilken udbyder af mobilt bredbånd, som er det helt rigtige valg for netop dig.

 

Er mobilt bredbånd det rigtige for dig?

Før du springer videre til de enkelte udbydere af mobilt bredbånd, kan det være en fordel lige at tjekke, om mobilt bredbånd i det hele taget er den rigtige løsning for dig. Vi har lige nævnt, at det er en type af internetforbindelser, som passer godt til mange forskellige typer, og som flere og flere bruger. Måske er du en af dem?

I modsætning til traditionelt bredbånd, altså over kabeltv-stikket eller antennestikket, så kan mobilt bredbånd, som navnet antyder, flyttes rundt på. “Mobil” har altså ikke noget med din telefon at gøre – selvom mobilt bredbånd også har den store fordel, at din mobil kan koble på det og dermed spare data, når du er i hjemmet. Det er blot en af flere fordele, som mobilt bredbånd har over bredbånd via et stik i væggen.

 

Tag dit bredbånd med dig 

En anden fordel er at mobilt bredbånd kan placeres et hvilket som helst sted i hjemmet, blot der er et strømstik tilgængeligt. Du kan for så vidt placere din mobile bredbåndsrouter uden for hjemmet – for eksempel hos din nabo, i sommerhuset, på arbejdspladsen. Mulighederne er mange. Du kan altså tage dit bredbånd med dig overalt og have internet på få sekunder.

Der er også mange, som mener, det er skønt at computeren ikke behøver kobles til internettet med et stik. Og så kan du tilslutte så mange computere, tablets og smartphones, som du overhovedet ønsker. Selvfølgelig vil forbindelsen blive en anelse belastet, hvis du har 50 forskellige devices, som alle streamer eller downloader løs på én gang, men i princippet kan det lade sig gøre.

En af de få ulemper, som skal nævnes i forbindelse med mobilt bredbånd, er stabiliteten. Da signalet er trådløst, vil det aldrig kunne blive helt så stabilt som gennem et kabel. Så hvis din forbindelse skal være så stabil som overhovedet muligt, kommer du nok ikke uden om kabel. Dog vil langt de fleste opleve, at mobilt bredbånd er ganske stabilt til almindeligt behov.

Hvor hurtig er din forbindelse?