Danske internetudbydere

Der findes en lang række af danske udbydere af internet – hver med deres tilbud og fordele. Start med at vælge den type internet du ønsker nedenfor og se herefter de enkelte udbydere af disse net.

FIBERNET

Hastigheder op til 1000 mbit.
Priser fra 169 kr./md.

Se aktuelle tilbud på fibernet

BREDBÅND

Hastigheder op til 1000 mbit.
Priser fra 169 kr./md.

Se aktuelle tilbud på bredbånd

MOBILT BREDBÅND

Hastigheder op til 1000 mbit.
Priser fra 49 kr./md.

Se aktuelle tilbud på mobilt bredbånd

Vælg den rette internetudbyder for jer

At vælge den rette internetudbyder kan virke som en uoverskuelig opgave. Mange springer på et tilbud, de ser tilfældigt et sted, og så beholder de ellers den forbindelse hos den pågældende udbyder i mange år. De fleste kan måske ikke engang huske, hvorfor de valgte netop den udbyder, de har i dag. Eller blot svare på, hvilken udbyder, de har.

Ofte er det kun, når noget ikke spiller, at vi bliver nødt til at se os om efter en ny og bedre løsning. Når, for eksempel, internetforbindelsen begynder at drille. Måske hakker den, måske falder den ofte ud, eller måske er den simpelthen ikke hurtig nok til vores behov.

Siden du er havnet på hos Netcheck, må vi gå ud fra, at du er en af dem, der ønsker at sætte sig ordentligt ind i hvilken udbyder, du skal vælge. Og du er i gode hænder – vi skal nok give dig al den information, du behøver, og guide dig til det helt rigtige valg for dig!

Hvilken internetudbyder skal jeg vælge?

Det er et forbavsende nemt spørgsmål at svare på. Du skal nemlig vælge den udbyder, som passer bedst til dine behov. Hvilken udbyder, der så gør dét, er et lidt mere kompliceret spørgsmål, som kræver lidt overvejelse. Først og fremmest skal du kende dine egne behov, eller i hvert fald have en forestilling om, hvad du og din husstand har brug for hvad angår internet, hastighed, stabilitet, men også hvad budgettet må være.

Dernæst har du brug for grundig information om de forskellige internetudbydere og et nemt overblik, som opsummerer og sammenligner fordele og ulemper ved disse. Det er her, Netcheck kommer ind i billedet. Vi har nemlig indsamlet alt det, du behøver, for at træffe den helt rigtige beslutning hvad angår internetudbyder. Hvad end du står og skal flytte til en ny adresse, eller du bare har besluttet dig at det er på tide at prøve en ny udbyder.

 

Fibernet eller kabel?

Den første overvejelse, du bør gøre dig, før vi går videre til at se på de specifikke udbydere, er at beslutte om det skal være det nye fibernet eller en “gammeldags” kabelforbindelse. Nogle udbydere har endda begge løsninger.

Fibernet og kabelnet har hver deres fordele og ulemper. Her ridser vi dem lige kort op, og så skal du gå videre til den kategori, der virker mest som det rigtige valg for dig, og læse mere.

Fordele og ulemper ved fibernet

Fiber er det nye sort. Det er kort fortalt optiske kabler, også kaldet lyslederkabler, som graves ned i jorden. Det bliver stadig mere udbredt i Danmark, men er dog ikke overalt endnu. Da kablerne er dyre at få nedgravet, hvis de ikke allerede er lagt ned på din gade, så er det ikke sikkert, det er investeringen værd. Du kan eventuelt tjekke med en af fibernetudbyderne, hvad det ville koste, hvis du er interesseret i fibernet, men der ikke findes lyslederkabler ved din adresse.

Disse to faktorer – tilgængeligheden og prisen – er altså de to store ulemper ved fibernet. Dertil kommer prisen, som også er en anelse højere end prisen på bredbånd. Det skal dog siges, at i forhold til hvad man får for de ekstra penge, virker denne ulempe ikke særlig stor. Eller med andre ord: Hvis du vil (og kan få) den hurtigst mulige internetforbindelse, så er det fiber, du skal gå efter, og så er den lille merpris nok ikke det afgørende punkt.

Af fordelene ved fibernet kan først og fremmest nævnes hastigheden og stabiliteten. Fordi det netop er lys, der sendes gennem de optiske kabler, er der ingen forsinkelse og intet tab undervejs. Derfor får du ikke blot en superhurtig forbindelse, du undgår også udsving, som normalt ville opleves ved at forbindelsen “falder ud” i nogle sekunder eller minutter ad gangen.

Så hvis disse fordele tiltaler dig – og du kan leve med ulemperne, eller disse slet ikke er relevante for dig – bør du nok undersøge videre, om fibernet ikke er den rette løsning for dig.

Fordele og ulemper ved kabelnet/bredbånd

Det er klart Danmarks mest udbredte form for internet, og med god grund. Da det kører over telefonnettet, kan stort set alle husstande få det. Det er altså enormt tilgængeligt, og som oftest også meget nemt at installere. Faktisk er de fleste bredbåndsudbydere blevet så kundevenlige, at de har lavet løsninger, hvor man simpelthen bare får udstyret tilsendt med posten og så sætter man bare stikket i kontakten – og derefter er man online.

En anden stor fordel ved bredbånd er prisen. Hvis man finder den rette udbyder, kan man få den rigtige hastighed til den rigtige pris. Og hvis man ikke har de kæmpestore behov hvad angår hastighed, download- og uploadtid, ja, så der er klart penge at spare hver måned.

Det er også en fordel at man netop har muligheden for at tilpasse abonnementet til sine behov. De fleste bredsbåndsudbydere har forskellige pakker med forskellige priser og hastigheder, så du ikke behøver at betale for mere, end du har brug for.

Ulemperne ved bredbånd er faktisk ikke så store. Der kan være forbindelser, som ikke fungerer så godt, men så kan man jo heldigvis teste det af og se om det er tilfældet. Hvis det er, så har de fleste bredbåndsudbydere hurtig, venlig support, som enten kan udbedre problemet eller hjælpe dig til at gøre brug af din returret.

Man kan selvfølgelig sige, at bredbånd ikke er lige så hurtigt og stabilt som fibernet, men det er faktisk kun, hvis man begynder at sammenligne med fibernet, at dette bliver en relevant ulempe, som man bør overveje. Og det er bestemt muligt at finde hurtige, stabile bredbåndsforbindelser, som kan dække langt de fleste danske husstandes behov uden problemer. Så bliver det selvfølgelig blot lidt dyrere end for en langsommere forbindelse, men stadig ikke så dyrt som fibernet.

Hvis bredbånd lyder som den rette løsning for dig – eller hvis fibernet ganske enkelt ikke er tilgængeligt på din adresse – så bør du læse videre i kategorien om bredbåndsudbydere.

Hvor hurtig er din forbindelse?