Mobile bredbånd med ubegrænset data – næsten..

Nedenfor har vi samlet en række tilbud på mobile bredbånd med (næsten) ubegrænset data – hele 1000 gb data er der med i abonnementerne hver måned.

Mobilt bredbånd med (næsten) udbegrænset data

Når man taler mobilt bredbånd skal man desværre stadig have sig for øje, at man også taler om en begrænset mængde data hver måned. I modsætning til for eksempel fibernet eller traditionelt bredbånd, hvor man blot slutter sig på forbindelsen og derefter kan bruge løs af internettet, vil der på mobilt bredbånd altid være en øvre grænse for, hvor meget data, man kan downloade.

Græsen går nu ved ca. 1000 gigabyte (hvilket er meget!), og du kender det helt sikkert allerede fra din mobil. Når du ikke er i nærheden af et WiFi-netværk, som din mobil kan køre over, bruger den automatisk af sin egen, mobile forbindelse. Og så snart den gør det, går den over på dataforbrug. Fra din udbyder har du så en bestemt mængde data, du kan bruge hver måned. Det fungerer præcis på samme måde med mobilt bredbånd. Jo flere devices, du kobler på det mobile bredbånd, og jo oftere du bruger det, jo hurtigere vil den månedlige grænse blive nået.

Hvad sker der, hvis datagrænsen nås?

Der er ikke den store grund til bekymring. Udbyderne af mobilt bredbånd ved godt, at dette kan ske. Og de ved også, at vi ikke kan leve uden internet. Så der er ikke noget med, at dit internet bare forsvinder. I stedet vil du oftest opleve, at din forbindelse bliver væsentligt langsommere for resten af måneden. Det sker simpelthen, fordi udbyderen automatisk skruer ned for din forbindelse, når du har opbrugt det data, du har betalt for. Når det så bliver den første i næste måned, vil din forbindelse hoppe op til sit normale leje igen.

Udbyderne af mobilt bredbånd ved godt, at danskernes behov for data er steget gevaldigt. Og hvis et mobilt bredbånd skal kunne erstatte en traditionel forbindelse, ja, så skal der nogen GB data til i sådan en pakkeløsning. Derfor har de fleste udbydere af mobilt bredbånd også en hel række forskellige størrelser, når det kommer til deres pakker, så du kan finde netop den mængde data, der passer til dit månedlige behov, og dermed behøver du ikke betale for mere, end du bruger. Der kan endda være seriøse penge at spare, i forhold til andre forbindelsestyper, hvis mobilt bredbånd fungerer for dig.

Findes der mobilt bredbånd med ubegrænset data?

I praksis, nej. Definitionen af mobilt bredbånd er netop, at routeren selv producerer signalet, som du skal bruge til at komme online. Du kobler altså ikke på et netværk via et kabel, sådan som du gør med en traditionel router, hvis vi for eksempel talte om WiFi eller en lan-forbindelse. Derfor er udbyderen nødt til at sætte et loft på dataen, som kan overføres.

Hvad betyder det så, når en udbyder reklamerer med ubegrænset eller fri data? Det betyder faktisk bare, at de har sat grænsen for hvor meget data, der kan overføres, så højt, at den umuligt kan nås i løbet af en måned.

Da mobilt bredbånd først begyndte at vinde rigtigt frem for få år tilbage, var denne grænse væsentligt lavere. For det første skulle udbyderne lige teste denne nye måde at tilbyde internet på. De vidste reelt ikke, om det var en gangbar løsning. Det har det dog vist sig at være. Og derfor kan de også i dag tilbyde rigtig gode løsninger til virkelig fornuftige priser. Faktisk er mobilt bredbånd tit den billigste løsning, med mindre man ønsker det absolut hurtigste internet på markedet – i så fald bør man undersøge muligheden for fibernet.

Danskernes behov for ubegrænset data

Siden da er danskernes forbrug af internet kun steget, som det stadig gør år for år. Derfor er den nye “norm” inden for såkaldt ubegrænset data på mobilt bredbånd landet på 1.000 GB. Det er så meget data, at der skal usandsynligt meget streaming, gaming og anden form for dataoverførsel til, før denne grænse kan nås. Faktisk skal alle husstandens devices køre med forskellige downloadformer nærmest i døgndrift.

For at give et konkret eksempel, så kan du streame 333 timers Netflix før du når de 1.000 GB. På en måned er der 720, så det vil altså sige, at du skal se Netflix i alle de vågne timer. Det er der trods alt ikke mange af os, der gør.

Der er dog visse udbydere, for eksempel Oister, som er gået op og har sat deres grænse for ubegrænset data til det dobbelte, nemlig 2.000 GB. Dette vidner om, at der faktisk er nogle forbrugere, der nærmer sig eller ligefrem overskrider de 1.000 GB data på en måned. Hvis man har en stor familie med mange devices, som kører mange timer om dagen, kan det godt ske. Derfor vil vi i de kommende år også helt sikkert se, at grænsen for såkaldt ubegrænset data vil stige. Hvem ved, måske taler vi 10.000 GB om et par år?

Et sikkert website

Find internet med Netcheck

Netcheck.dk er din sammenligningsside for det bedste internet i Danmark. Vi sammenligner det hurtigste, billigste og nyeste internet så du nemt kan finde det der passer til dit behov.

Netcheck er et kommercielt drevet site.

© Copyright Netcheck 2022 | Sitemap