De bedste danske internet – sortér og sammenlign

Se aktuelle tilbud på fibernet og bredbånd på op til 1000 mbit nedenfor.

Overblik over de bedste tilbud på internet

Hvad er det bedste internet, du kan få, som kunde i Danmark? Det spørgsmål kræver lidt forklaring, før det kan besvares fyldestgørende. For det bedste internet afhænger nemlig af, hvem der spørger. For at finde ud af hvad det bedste internet er for netop dig (og eventuelt din familie, hvis du ikke bor alene), bør du stille dig selv nogle spørgsmål om dine behov.

  • Hvad er vigtigt for dig: En stabil forbindelse? Hurtig kundeservice? Hurtige downloadhastigheder? Lave priser?
  • Hvordan ser dine vaner og rutiner ud, når det kommer til internet: Hvor ofte er du online? Hvad bruger du mest internettet til? Streamer du meget? Gamer du meget? Bruger du internettet til at arbejde hjemmefra?
  • Hvad er dine muligheder: Hvordan er dækningen på din adresse? Har du mulighed for fibernet? Er der god mulighed for at komme på 4G-netværket?
  • Hvor bruger du mest internettet: På mobilen? På farten? Derhjemme?
  • Hvor mange devices er normalt på nettet hjemme hos dig: Har du en stor familie i husstanden, som alle streamer, gamer eller downloader ofte? Er der et hav af mobiler, tablets og computere online på én gang? Eller er det mest bare dig og din mobil?

Alle disse faktorer spiller ind på hvad det bedste internet kan være for dig. Når du har dannet dig et indtryk af hvad dine behov indebærer, kan du nemmere spore dig ind på hvilken udbyder, der kan give dig det bedste internet.

For nemheds skyld har vi her opridset nogle klassiske scenarier, der illustrerer moderne danskeres internetbehov:

De bedste tilbud på internet til megasurferen, som går op i fart

Hvis du har et højt forbrug af internet – for eksempel hvis du gamer eller streamer meget – og hvis hastigheden er absolut afgørende for dig, så bør du klart undersøge, om fibernet er en mulighed på din adresse. Fibernet har den klare fordel, at det leverer en sindssyg hurtig forbindelse, som i praksis har meget lav forstyrrelse, udsving eller nedetid. Med andre ord: Det kører bare.

Dette er fordi fibernet bliver distribueret over særlige lyslederkabler, som har meget lidt modstand og derfor ikke yder noget nævneværdigt tabt på forbindelsen. Det gør også forbindelsen enormt stabil. Du kan altså få en forbindelse helt op til 1000 Mbit i sekundet med fibernet. Det er ikke så sært at visse udbydere, som Fastspeed og WAOO, har lagt sig i selen at være de førende udbydere af fibernet. Faktisk kan det tydeligt mærkes, at de mener, at fibernet er fremtiden.

Hvis du ikke kan vente på fremtiden, kan du forsøge at få fibernet allerede nu. Tjek først, om det er tilgængeligt på din adresse. Hvis ikke, kan du undersøge muligheden for at få det. Det kræver, at der bliver nedgravet kabler, der fører til dit hus. Alt efter hvor du bor, og om nogle af naboerne eventuelt er med på ideen, kan der være en mulighed for at en udbyder kan give et tilbud på at få disse kabler nedgravet uden det koster en formue.

Den eneste anden ulempe ved fibernet, som bør nævnes, når vi taler om at finde det bedste internet, er prisen. For fibernet er ofte dyrere end bredbånd, WiFi eller mobilt bredbånd. Men hvis du vil have den hurtigste forbindelse og ikke kan gå på kompromis med dette, må du nok også være indstillet på at betale prisen. I hvert fald indtil fibernet bliver mere udbredt, hvorefter man nemt kan forestille sig at prisen vil finde et lavere leje.

De bedste internet til eneboeren eller den studerende, som ofte er på farten

Er du single eller bor for dig selv, for eksempel hvis du studerer, så er dine behov for internet sandsynligvis mindre krævende end gennemsnittet. Hvis du kun har én mobil, én laptop og eventuelt én tablet i din lejlighed, og du kun er dig selv, som skal bruge disse, så betyder det også, at du kan spare rigtig mange penge hver måned.

I en situation som denne, vil vi klart anbefale at du overvejer mobilt bredbånd. Det smarte ved dette er at du kan vælge en pakke med meget lidt månedlig data. For her følger prisen nemlig også med ned. Du kan få mobilt bredbånd helt ned til en tiendedel af prisen for hvad det hurtigste fibernet koster. Nogle udbydere, som har slået sig stort op på mobilt bredbånd til lave priser, som for eksempel Oister eller CBB, har meget små pakkeløsninger, som vil dække dine behov fint.

En anden stor fordel ved mobilt bredbånd er at du nemt kan tage det med, hvis du skulle flytte, på ferie eller simpelthen bare skal arbejde med din studiegruppe på et sted, hvor der ikke er WiFi tilgængeligt. Du kan blot medbringe din router og koble den i stikkontakten. Eller endnu nemmere, så tilbyder CBB faktisk et USB-modem, der blot sættes direkte i din laptop. Så bliver det ikke nemmere.

Tilbud til den store familie med mange devices

Har du en stor familie med flere større børn, som alle har mobiler, tablets og computere? Har du mere end ét TV i huset, som har adgang til streaming? Så har du formentlig brug for en god, stabil forbindelse med ubegrænset månedlig data.

Det vil altså sige, at du bør undgå mobilt bredbånd, som ofte har en fast grænse for hver måned. Du kan eventuelt undersøge muligheden for fibernet, som faktisk vil passe godt til de fleste større husstande. Men hvis denne mulighed ikke er tilgængelig, findes der også almindeligt bredbånd eller WiFi, som vil fungere rigtig godt som løsning til det bedste internet for de fleste store familier.

Fordelene ved bredbånd er en stabil forbindelse, som kan op- eller nedgraderes fra måned til måned efter behov, og som ikke løber tør for data. Hvis du samtidig ønsker at være fri for kabler, bør du klart overveje WiFi, som giver alle devices i din husstand mulighed for at være internettet samtidig.