MOBILT BREDBÅND

Find det optimale mobile bredbånd til dit behov fra udbyderne nedenfor. Klik videre for at se deres aktuelle tilbud.

Udbydere af mobile bredbånd

Er mobilt bredbånd noget for dig?

Mobilt bredbånd er den ideelle løsning til dig, der uanset, hvor du befinder dig vil have muligheden for at gå på internettet og ikke nødvendigvis være afhængig af at skulle bruge din mobil telefon.

Med mobilt bredbånd vil der ligesom, når du køber et mobilabonnement medfølge et sim-kort, som giver dig adgang internettet. Hvis du har en tablet, vil du kunne sætte sim-kortet direkte i den og med det samme få adgang til internettet. Ellers kan det medfulgte sim-kort enten sættes i et USB-modem eller en router. Ved brug af et USB-modem er det udelukkende personen, som bruger USB-modemmet, som får adgang til internettet. Routeren derimod gør det muligt for hele familien at være på samtidig. Normalt skal routeren tilsluttes en stikkontakt, men det er også muligt at få en router, der kører på batteri og dermed vil kunne medbringes til steder, hvor der ikke nødvendigvis er en stikkontakt i nærheden.

Bredbånd med på farten

Sammenlignet med almindeligt bredbånd er den helt store forskel, at mobilt bredbånd udelukkende foregår via trådløse signaler. Du slipper altså for at skulle bekymre dig, om der nu også er nedgravede internetkabler i dit område, og om hvad det vil koste at få en tekniker til at sætte alt udstyret op. Samtidig behøver du ikke at føle dig bundet til et sted for at kunne gå på nettet, eftersom du frit kan medbringe det mobile bredbånd, hvad enten du skal i sommerhus eller på camping med familien.

Inden du investerer i mobilt bredbånd, er der dog lige et par ting, du som forbruger skal vide og være opmærksom på.

Med mobilt bredbånd betaler du for mængden af data du bruger. Udbydernes abonnementer kan indeholde forskellige mængder af data, så derfor kan det være godt at vide, hvor meget data du regner med at skulle bruge, inden du vælger abonnement. Er dit data forbrug større, end hvad de fleste udbydere kan tilbyde, er det muligt hos bestemte udbydere at få ubegrænset data.

Eftersom al kommunikation mellem din enhed og udbyderens master foregår via trådløse signaler, er det utrolig vigtigt at være opmærksom på, om udbyderen dækker det område, som du bor i. Størstedelen af de danske udbydere dækker hele Danmark, men derfor kan der stadig være forskel på hvor godt et signal, de enkelte udbydere kan levere. F.eks. vil du kunne opleve, at du på en given adresse vil kunne modtage 4G signal fra én udbyder, mens du kun vil kunne modtage 3G fra en anden udbyder.

Derudover er det vigtigt at vide, at der kan være forskel på 4G signaler. Derfor hvis du oplever, at to udbydere tilbyder samme abonnement med samme mængde data men til forskellige priser, kan årsagen til dette skyldes, at den ene udbyder tilbyder højere hastigheder med deres 4G netværk.

Danske udbydere af mobilt bredbånd

Overvejer du at købe eller måske skifte til mobilt bredbånd, vil du hurtigt finde ud af, at ligesom der er et hav om buddet, når det gælder almindeligt bredbånd samt telefoni, så er der også en hel del forskellige udbydere, som tilbyder mobilt bredbånd og som prøver at overtale dig til, at det de sælger er det bedste.

Her er det er vigtigt at have for øje, at der kan være stor forskel på udbydernes tilbud. Så husk at tage dig god tid i din søgen efter det bedste abonnement og ikke blot tage det første der dukker frem. Så frem du ikke kun ønsker mobilt bredbånd, men også søger andre services, så som Netflix, HBO, Spotify, snævrer det sig hurtigt ind, da kun enkelte udbydere giver mulighed for dette.