BILLIGSTE FIBERNET MED HØJESTE HASTIGHED

Fibernet er det hurtigste net man kan få og er den nyeste teknologi. Fibernet er lys, hvor traditionelt internet er elektriske impulser. Fibernet kan ikke fås alle steder og kræver, at der i området er gravet fiberkabler ned. Besøg udbyderne nedenfor og se, om de kan levere lynhurtigt fibernet til Jeres adresse.

Danske udbydere af fibernet:

Se også:

Hvad er fibernet

Fibernet er kort sagt den forbedrede udgave af bredbånd. Bredbånd er det essentielle bindeled, der gør det muligt for forbrugeren at bevæge sig rundt på internettet. Hvad fibernet gør er, at det øger den hastighed data bliver transporteret med.

Den øgede hastighed kommer af at data transporteres via optisk fiber, bedre kendt som lyslederkabel.

Som navnet indikerer transporteres data via lys, og på baggrund af den fysiske opbygning af kablerne betyder det, at det er muligt at transportere data med lysets hastighed. På denne måde sikres ikke både hurtig internethastighed, men der sikres også symmetriske hastigheder, der medfører samme høje download- og upload hastighed.

Adgang til fibernet

For at få fibernet i egen husstand kræver det, at man bor i et område med fiberkabler nedgravet ved vejskellet. Der findes en række forskellige udbydere af fibernet heriblandt WAOO, som består af flere sammensluttede El selskaber, Hiper og Stofa.

WAOO dækker det meste af Danmark, og det er derfor et godt sted at starte, hvis du ønsker at undersøge din adresses mulighed for fibernet. Hiper på den anden side tilbyder kun fibernet i København og på Nordsjælland.

Til sidst er der Stofa, som tilbyder fibernet i Sønderjylland og på Ærø.

Hvem tilbyder billigst fibernet

De tre udbydere WAOO, Hiper, Stofa tilbyder alle abonnementsordninger indenfor fibernet. Der er dog stor forskel på, hvor meget man som kunde får med, når man køber et abonnement hos enten den ene eller anden udbyder. Hos WAOO er der i abonnementsordningerne som minimum inkluderet en ”Sikkerhedspakke” samt ”WAOO standard WIFI”.

Hos udbydere som Stofa og Hiper er der i abonnementsordningen kun inkluderet fibernet. Sammenlignet med WAOO er Hiper og Stofa de udbydere, der tilbyder de hurtigste internethastigheder med Hiper værende den mest eftertragtede i forhold til pris og internethastighed. Ulempen ved Stofa og Hiper er dog, at der kun er få steder i landet, hvor de tilbyder fibernet. Er man ikke bosat i et område, der er dækket af Hiper eller Stofa, og ønsker man samtidig mere end blot fibernet, er WAOO den udbyder, man skal abonnere hos.

et er derfor et godt sted at starte, hvis du ønsker at undersøge din adresses mulighed for fibernet. Hiper på den anden side tilbyder kun fibernet i København og på Nordsjælland.

Til sidst er der Stofa, som tilbyder fibernet i Sønderjylland og på Ærø.