Forskellige tilbud på bredbånd

Leder du efter tilbud på bredbånd, så er der masser at vælge imellem. De mange forskellige udbydere kører nemlig stort set hele tiden diverse velkomsttilbud på deres løsninger, for at tiltrække nye kunder. Det første, vi vil anbefale dig, er dog at finde ud af hvilken udbyder, du har lige nu, hvor meget du betaler for den, og hvor hurtig en forbindelse, du har. Dette kan du gøre ved at tage vores online tester.

Når man taler om tilbud på bredbånd, er det især de tre store typer, der menes.

  • Bredbånd over telefonstik
  • Bredbånd over fiber
  • Bredbånd over TV-stik

Den mest udbredte er bredbånd via telefonstikket, også kendt som xDSL-forbindelse. Det er den traditionelle forbindelse, hvor man kobler det trebenede stik i kontakten og opnår internet via telefonnettet. Hastigheden og stabiliteten af dette net er som regel udmærket, men kan dog ikke gøres superhurtig. Langt de fleste danske hjem har en xDSL-forbindelse.

Der findes også bredbånd, som kører over antennestikket, det såkaldte COAX-teknologi. Dette virker ved, at du modtager dit internet gennem samme stik som dit TV-signal, og det vil også ofte betyde, at du har en samlet pakke på TV, internet, og måske endda også mobiltelefoni, hos den samme udbyder. Det er dog ikke alle udbydere, der også leverer TV. Hastigheden af bredbånd over antennestikket vil ofte være højere end over telefonstikket.

Sidste skud på stammen er fibernettet, som kører over et helt særligt netværk af lyslederkabler, som gradvist bliver gravet ned flere og flere steder i Danmark. Allerede nu er fibernet ret udbredt, og det er utrolig hurtigt i forhold til de to andre typer af bredbånd. Faktisk slår mange udbydere hårdt på, at fibernettet er fremtidens internet, simpelthen fordi det er så overlegent i hastighed og stabilitet. Det er dog ikke alle husstande, der har mulighed for fibernet endnu.

Hvilken type bredbånd kan jeg få det bedste tilbud på?

Det afhænger først og fremmest af dine behov, men også af dine muligheder. Kan du for eksempel komme på fibernettet? Det spørgsmål kan du få svar på ved at køre en hurtig test hos en af fiberudbyderne, for eksempel Fastspeed eller WAOO, for at se om du kan få fibernet på din adresse.

Hvis ikke fibernet er muligt pt, kan du så få bredbånd over TV-stikket? Det afhænger af om din husstand har et kabel-TV outlet. Hvis den har, så kan du undersøge de samlede pakker hos udbydere som Stofa eller WAOO, som udbyder både TV og internet. Hvis en af disse udbydere har en pakke, som fungerer for dig, kan der være penge at spare ved at slå sine services sammen på denne måde, og derved kan man opnå et rigtig fornuftigt tilbud på bredbånd.

Hvis du “kun” har mulighed for helt traditionelt bredbånd over telefonstikket, er der ikke grund til fortvivlelse, for du kan stadig helt sikkert finde et rigtig godt tilbud på bredbånd af denne type. Da det stadig er den mest udbredte form for bredbånd i Dagens Danmark, er det derfor også noget, langt de fleste udbydere har på programmet, og derfor er de nødt til at være skarpe på priserne.

Vi anbefaler derfor, at du først og fremmest undersøger mulighederne på markedet ved at tjekke vores liste af bredbåndsudbydere her på siden, så du kan finde det tilbud på bredbånd, som passer til netop dine behov og muligheder. Man kan altså sige, at det bedste tilbud på bredbånd er den løsning, som gør, at du kan få det internet, du har brug for, til så lav en månedlig pris som overhovedet muligt.