De bedste og billigste

Internet til Sommerhus

Der er flere forskellige måder at få internet i dit sommerhus. Du kan gå den slaviske vej og oprette bredbånd på adressen – så længe der er installeret enten antennestik eller kabeltv-stik i sommerhuset. Det virker måske bare lidt som overkill at oprette et abonnement på bredbånd i et hus, du kun bruger få uger eller måneder om året.

Du kan også lave mobilt hotspot via din smartphone, hvor du så kan logge på med din laptop. Det er en bedre kortvarig løsning, men vil dog slide gevaldigt på dit dataforbrug og kan derfor hurtigt gå hen og blive dyrt.

Fibernet er nok et longshot, da det kræver, at de specielle lyslederkabler allerede er gravet ned i nærheden af dit sommerhus – og det vil sjældent være tilfældet – eller at du ønsker at betale for at få dem ført derud. Det bliver en meget dyr løsning, især set i forhold til, at et sommerhus ikke bruges hele året.

Derfor er den optimale løsning – og den som langt, langt de fleste sommerhusejere benytter sig af – helt klart mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd til sommerhuset er nemlig det præcis samme internet, som du bruger derhjemme. Mobilt bredbånd fungerer på den måde, at det udsendes fra en trådløs router, der blot sættes i et almindeligt strømstik. Derefter vil der være internet tilgængeligt til alle devices i husstanden – de skal blot tilsluttes.

Så hvis du allerede har mobilt bredbånd derhjemme, og du skal fjorten dage i sommerhus, er det fuldstændig oplagt simpelthen at tage routeren med dig. Du trækker den blot ud af stikket, pakker den forsvarligt ned, og når du ankommer i sommerhuset, sætter du den i et strømstik. Stikket kan være placeret hvor som helst i sommerhuset, men det kan være en god ide at vælge en central placering, især hvis sommerhuset er stort. Sørg også gerne for at placere routeren højt, så du ikke kommer til at træde på den eller vælte den, og så hunde og børn ikke kan komme til den.

Et sidste trick vedrørende placering af routeren er at være opmærksom på solide genstande som stenvægge, metalplader, skorsten og hvidevarer. Alle disse ting kan muligvis give problemer for signalet. Så undgå helst at placere dit trådløse router tæt på nogle af disse. Der kan også være ting som klitter, bakker, træer eller andre huse, som måske ligger i vejen for signalet, som din router opfanger fra den nærmeste mast. Hvis dette er tilfældet, kan du opleve, at forbindelsen er svag eller ofte falder ud. Prøv derfor at ændre placeringen, og sæt gerne din router endnu højere op, hvis det er muligt.

Kort sagt: Sæt routeren højt, centralt og åbent – så får den de bedste muligheder for at give dig trådløst bredbånd.

Når så ferien er slut og du skal hjem til din sædvanlige bolig igen, pakker du blot routeren ned igen og tager den med. Det er virkelig så simpelt. Der er ikke noget ekstra, du behøver at gøre. Din abonnement er på ingen måde knyttet op på din adresse eller en anden geografisk lokation. Du bliver ikke opkrævet ekstra, og det kræver heller ikke noget særligt for dine mobiler og andre devices at logge på det mobile bredbånd, blot fordi det nu befinder sig et andet sted – navn og password er stadig præcis de samme, og hvis du har sat for eksempel din mobil til at oprette forbindelse til det mobile bredbånd automatisk, vil den gøre det helt uden du behøver gøre noget.

Se også internet til

Hjemmet

Lejlighed

Campingvogn

Gaming

Streaming

iPad

Erhverv

Studerende

Privat